Nieuwbouw

"Ik geloof niet dat architectuur alleen onderdak biedt. Het moet je enthousiast maken, kalmeren en je aan het denken zetten" - Zaha Hadid

Wensen als bouwheer

Ik vind het belangrijk om eerst goed te luisteren naar wat jouw wensen als bouwheer zijn. Daarom hecht ik er belang aan de tijd te nemen voor de eerste oriënterende gesprekken. Heb je zelf al inspiratie opgezocht? Deel gerust je Pinterest bord met mij. Hoe meer info je van bij het begin aanlevert, hoe meer ik deze kan verwerken in het ontwerp.

Van idee tot functioneel ontwerp

Vaak is het een kwestie van al uw ideeën tot een functioneel gegeven te brengen. Naast een bepaalde uitstraling moet uw nieuwbouw woning ook leefbaar zijn. Ik probeer dan samen met u na te denken over hoe u in uw nieuwe woning zal leven.

Stel, uw man werkt veel buiten en is regelmatig vuil. Moet die door heel uw huis met zijn vuile kleren om zich te wassen? Voorzien we een apart ingang of zelfs aparte douche?

Met alle ideeën over de stijl van uw nieuwbouw en de plan eisen, maak ik een eerste voorontwerp. Op basis van dit ontwerp, kunnen we dan stap voor stap de bouwplannen van uw nieuwbouw verfijnen tot we het perfecte plan hebben. Ik spendeer liever meer uren aan het op punt stellen van het voorontwerp dan later in uitvoeringsfase het ontwerp volledig om te gooien. Dit gegeven elimineert meteen al een pak misverstanden en neemt frustraties weg.

Hoe helderder het plan, hoe beter de uitvoering van de bouw.

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan zeker! Ik maak de plannen, jullie gaan aan de slag. Ik volg je gefaseerd op bij het bouwen van je eigen droomwoning.